Bits for kids

Waarom?

Zoals iedereen wel weet, kost racen erg veel geld. En als je dan soms hoort dat er op deze aarde ook mensen zijn die door de armoede geen eten en een huis hebben en dan daarnaast tot overmaat van ramp ook nog hun ouders verliezen door bijvoorbeeld een natuurramp, dan pas besef je hoe goed je het hier eigenlijk wel niet hebt. Toen er op een dag een man van een goed doel bij mijn vader in de winkel kwam met een verhaal over kinderen die hun ouders, huis en al hun bezittingen waren verloren bij een aardbeving werd er bij ons een gevoelige snaar geraakt. Dit goede doel heet ‘Bits for Kids’.

 

De stichting Bits for Kids is opgezet in 2004, nadat er in Bam (Iran) een grote aardbeving plaatsvond waarbij circa 43.000 mensen hun leven verloren. De stichting heeft zich destijds het doel gesteld om weeskinderen in Bam, die niets of niemand meer hadden, te ondersteunen door middel van voedsel, kleding en scholing. Door de hulp van Bits for Kids gaan de weeskinderen nu allemaal weer naar school en zijn ze ondergebracht bij pleeggezinnen. Je begrijpt dus al dat de hulp hier op dit moment niet meer nodig is, het doel van Bits for Kids is hiermee behaald. Maar om na zo’n groot succes de stichting op te heffen, leek het bestuur geen goed idee want er is wereldwijd nog werk genoeg.

 

Momenteel werkt Bits for Kids samen met de stichting ‘No Péga Môn’ om een internaat te bouwen op het eiland Bubaque in Guinee Bissau, West-Afrika. Op ongeveer de helft van de 80 eilanden van het land Guinee Bissau is al een lagere school. Echter, alleen op Bubaque en Bolama is er ook een middelbare school. Daarom zoeken steeds meer kinderen van de omringende eilanden hun toevlucht op het eiland Bubaque. Sommigen hebben familie op Bubaque, zodat ze tenminste een dak boven het hoofd hebben. Anderen leven gewoon ‘in de natuur’. Velen missen regelmatig lessen, omdat ze eerst moeten overleven door kleine werkjes op te knappen. Om nu de kinderen die stranden een veilige plaats te geven waar ze kunnen wonen en leven tijdens hun opleiding is er behoefte aan een internaat. Dit internaat moet plaats bieden aan circa 20 kinderen van 7 tot en met 12 jaar en circa 7 meisjes van 15 tot 20 jaar.

 

Ook wij, als raceteam, willen graag een bijdrage leveren aan deze stichting en proberen om op bescheiden schaal
dit initiatief bij al onze sponsors en supporters onder de aandacht te brengen.

Wie zich geroepen voelt om iets bij te dragen aan Bits for Kids, kan een donatie doen op banknr.: 3007.41.316, Rabobank Barneveld.

Voor meer informatie: www.bitsforkids.nl