Nieuws

2 juni Supportersdag Assen

Na 1 seizoen afwezig is het 2 juni weer zover, de jaarlijkse supportersdag.
Dit jaar georganiseerd tijdens het internationale Alpe Adria kampioenschap. 

Op deze dag vertrekt er ’s ochtends om 10:00 uur een bus vanaf ’n Kadiek in Daarle, deze zal vervolgens via Gramsbergen om 10:45 uur vertrekken richting het TT Circuit van Assen.

Hier heeft u vervolgend de gehele dag vrije toegang tot de paddock, u kunt een kijkje nemen bij Kas of bij de andere coureurs in de pitbox en genieten van de races. Ook wordt er gezorgd voor een heerlijke barbecue en het bijbehorende drinken. Aan het einde van de dag wordt u met de bus weer terug gebracht naar Gramsbergen en Daarle.

Ook bestaat de mogelijkheid om op eigen vervoer te komen.

Kosten voor deze dag zijn (afhankelijk van de opgave):
Niet-leden € 30,- / Leden € 20,-

Aanmelden bij café ’n tip of mailen naar: supportersclub@ernstdubbink.com

Tijdschema Assen 2 juni

Met vriendelijke groet,

Bestuur Supportersclub Ernst Dubbink

Beekmans maakt met Ernst Dubbink Eveno Racing positieve stappen in Valencia

Kas Beekmans heeft een goed weekend achter de rug in Valencia. De coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing wist zich netjes te kwalificeren voor de hoofdraces van de European Talent Cup op het Circuit Ricardo Tormo. Kas reed een sterke eerste race waarbij hij vocht in een grote groep aan de rand van de top-twintig. In de tweede race wilde het minder goed lukken voor de 14-jarige coureur uit Boxtel. 

Ernst Dubbink Eveno Racing kwam in het weekend van 25 t/m 28 april in actie op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia voor de tweede ronde van de European Talent Cup van het Spaanse CEV kampioenschap. Naast vaste coureur Kas Beekmans was ook Justin Fokkert weer van de partij, die door het team technisch wordt ondersteund. De vrije trainingen verliepen eigenlijk erg goed en Kas wist stappen voorwaarts te maken ten opzichte van het eerste raceweekend in het Portugese Estoril. Ernst Dubbink Eveno Racing gebruikte deze trainingsdagen ook om met Kas te werken aan zijn rijlijnen op de baan in combinatie met het uitlezen van de data.

In de European Talent Cup bestaat het deelnemersveld uit 63 rijders, waarvan 38 coureurs zich plaatsen voor de hoofdraces. De overige rijders moeten van start in de Serie2-wedstrijd. Voor Kas was het in Estoril net niet gelukt om zich te kwalificeren bij de eerste 38, dit was dus ook het belangrijkste doel in Valencia. Hiervoor moest Kas bij de eerste 19 zien te eindigen van zijn groep. Halverwege de eerste kwalificatie kwam Kas ten val, waarbij hij zelf ongedeerd bleef. Kas eindigde de training op plaats 21. Het zou er dus om gaan spannen in de tweede kwalificatie. De 14-jarige coureur wist zich goed te verbeteren in deze sessie, waardoor hij als zeventiende van zijn groep eindigde in de gecombineerde uitslag.

Het team was dan ook zeer tevreden dat Kas zich wist te plaatsen in dit veld voor de twee hoofdraces. De eerste race van de dag verliep zeer positief. Kas had vooraf met het team zich als doel gesteld om een aantal posities goed te maken ten opzichte van zijn startplek en dat lukte uitstekend. Kas reed goede rondetijden en kon mee met de groep die streed voor plaats 21. Kas finishte uiteindelijk als 27e. In de tweede race had Kas opnieuw een goede start, maar deze keer wilde het minder goed lukken. Kas had niet het juiste gevoel met de motor. Het lukte hem niet om hetzelfde te brengen als in de eerste wedstrijd en Kas eindigde als 32e. Justin Fokkert kwam uit in de Serie2-wedstrijd en kwam in deze race als 15e over de finish.

Kas Beekmans: ‘Het ging vanaf de eerste trainingsdag goed in Valencia. Ik heb veel geleerd en progressie gemaakt op de motor. De samenwerking met het team ging super. In de eerste race kon ik mee met een hele grote groep. Mijn rondetijden waren goed, al maakte ik nog wel wat kleine foutjes. Hierdoor moest ik een aantal keer een klein gat dichtrijden, maar dit lukte mij telkens. Ik was erg tevreden over deze wedstrijd en begon daardoor ook met een goed gevoel aan de tweede race. Mijn start was weer goed, maar daarna miste ik het juiste gevoel met de motor en kwam ik een aantal keer bijna ten val. Dit was geen goede race, maar al met al ben ik erg tevreden over dit weekend en dat geeft vertrouwen voor de komende wedstrijden!’

De volgende race voor Ernst Dubbink Eveno Racing is in het weekend van 31 t/m 2 juni in de Alpe Adria Cup op het TT Circuit Assen. De volgende race van de European Talent Cup is zondag 9 juni op het circuit van Catalunya.

Foto credits: Racesport.nl

Ongelukkig einde van een leerzaam weekend voor Beekmans in Estoril

Kas Beekmans heeft een leerzaam weekend achter de rug in Portugal.
Na een spannende kwalificatie wist de coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing zich net niet te kwalificeren voor de hoofdraces in het sterke European Talent Cup veld.
In de B-race vocht Kas voor het podium, maar kwam in de laatste bocht ten val omdat hij een rijder die voor hem crashte niet kon ontwijken.

Ernst Dubbink Eveno Racing was afgelopen weekend op het circuit van Estoril in Portugal voor de eerste ronde van de European Talent Cup. De vrije trainingen werden verreden onder wisselvallige weersomstandigheden. De eerste trainingsdag was het grotendeels droog en de tweede trainingsdag was het volledig nat. Wel wist coureur Kas Beekmans het gevoel met de motor te verbeteren en kon hij ook meters maken op een natte baan. Kas kon dan ook met vertrouwen beginnen aan de kwalificatietrainingen. Het startveld in de European Talent Cup bestaat dit jaar uit maar liefst zestig rijders, waaronder ook Justin Fokkert die technisch wordt ondersteund door Ernst Dubbink Eveno Racing.

De rijders moesten zich dan ook verdeeld over twee aparte groepen proberen te kwalificeren voor de hoofdwedstrijden van zondag.De snelste tijden werden geklokt in de tweede kwalificatie, omdat toen de baan volledig droog was. Kas stond lang veilig voor plaatsing naar de hoofdrace op een positie tussen vijftien en twintig in zijn groep. In de slotfase wist Kas zelfs nog ruim een seconde van zijn tijd af te halen, maar alle coureurs versnelden op dat moment, waardoor hij buiten de top-twintig terecht kwam. Kas noteerde een tweeëntwintigste tijd in zijn groep, waardoor hij zich net niet wist te kwalificeren bij de eerste veertig. Kas en ook Justin moesten zondagmiddag helaas van start in de B-wedstrijd op Estoril.

Kas mocht vanaf de tweede startij beginnen aan zijn wedstrijd en zat er vanaf het begin goed bij. Kas maakte onderdeel uit van een grote groep die vocht voor de derde plaats in de wedstrijd. Iedere ronde was het stuivertje wisselen. Ook wist Kas zijn kwalificatietijd met een halve seconde te verbeteren. Kas zijn goede race strandde in de laatste bocht, toen een rijder voor hem crashte en hij die niet meer kon ontwijken. Kas bleef bij zijn crash ongedeerd, maar het was natuurlijk erg zuur om in de laatste bocht een goed resultaat verloren te zien gaan. Justin finishte als negende in deze wedstrijd.

De volgende ronde van het Spaanse CEV Repsol kampioenschap, waar de European Talent Cup onder valt, wordt verreden van 25 t/m 28 april op het Ricardo Tormo Circuit in Valencia.

Kas Beekmans:
‘Het was een moeilijk, maar ook een leerzaam weekend in Portugal. Estoril is wel een echt mooi circuit en we hebben meters kunnen maken zowel op een natte als droge baan. Het was zaterdag balen dat we ons niet wisten te kwalificeren, al was het gevecht in de B-race wel mooi. Balen van de crash omdat ik de rijder voor mij niet kon ontwijken, maar dat hoort bij het racen. We hopen in Valencia op meer geluk en de volgende stap te maken!’

Foto: Henk Mannes 

Beekmans komt op tempo in Spaanse Alcarrás

Ernst Dubbink Eveno Racing kan terugkijken op positieve driedaagse test op het circuit van Alcarrás. Coureur Kas Beekmans wist gedurende de dagen constant progressie te boeken met de Moto3-machine en daarnaast verliep de samenwerking met het team uitstekend. Beekmans gaat komende zaterdag verder testen in Assen, voordat een week later de eerste race van het seizoen plaatsvindt in Estoril.

Kas Beekmans en Ernst Dubbink Eveno Racing hadden al met elkaar kennisgemaakt tijdens de laatste twee evenementen van het vorige seizoen in de European Talent Cup van het Spaanse CEV kampioenschap. De motor was voor de 14-jarige Beekmans dan ook niet totaal onbekend, toen er begonnen werd aan de driedaagse test op Alcarrás. De eerste dag stond in het teken van de motor aanvoelen en langzaam het tempo opschroeven.

Tijdens de tweede dag voerde Beekmans zijn tempo verder op, maar wist hij vooral zeer constante rondetijden te noteren en dat stemde het team tevreden. Verder liep de communicatie tussen de coureur en het team ook erg goed. Beekmans kon goed aangeven wat er goed en minder goed ging, waardoor er stappen gemaakt kon worden met de afstelling. Tijdens de laatste dag werd de focus gelegd op het maken van proefstarts en het rijden van korte stints. Ook crashte Beekmans deze dag nog met een highsider, waarbij hij een aantal blauwe plekken opliep. Ook was Justin Fokkert tijdens de testdagen aanwezig in de box. De 12-jarige Fokkert wordt dit jaar technisch ondersteunt door Ernst Dubbink Eveno Racing in de European Talent Cup.

Ernst Dubbink Eveno Racing verlaat met een goed gevoel deze test in Spanje en kijkt het nu al weer uit naar de volgende test die komende zaterdag (30 maart) op het TT Circuit Assen zal plaatsvinden. Er is dan gratis entree op het circuit en in de paddock, dus kom gerust een kijkje nemen. Na de test in Assen vertrekt het team naar het Portugese Estroril waar zondag 7 april de eerste races worden verreden in de European Talent Cup.

Kas Beekman: ‘We hebben een goede test gehad en de samenwerking met het team verliep ook erg goed. Natuurlijk was het in begin weer even wennen, aangezien ik nog weinig met een Moto3 gereden heb. Het tempo werd gedurende de dagen steeds beter. Ik kijk er naar uit om in Assen verder te testen. Vervolgens hebben we ook nog twee trainingsdagen in Estoril voordat daar het eerste raceweekend begint. En dan gaan we zien waar we staan voor de eerste race. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in!’

Het seizoen kan van start, na een geslaagde teampresentatie

Afgelopen zaterdag 9 maart vond de teampresentatie voor het nieuwe seizoen plaats in cafe ’n Tip te Daarle, het was een geslaagde en goed bezochte avond.
De avond werd gepresenteerd door Bert Jansen ook wel bekend van RTV Oost, met muzikale ondersteuning van Smally licht & geluid!

Op de avond werd er teruggeblikt naar het seizoen 2018 waar wij als team uit kwamen in het ETC moto3 met Ruben Bijman. Maar er werd natuurlijk hoofdzakelijk vooruit gekeken op het nieuwe seizoen! Zo werd de nieuwe coureur Kas Beekmans aan het publiek gepresenteerd en kwam tevens Justin Fokkert uit Dalfsen naar voren, hem zullen we komend jaar technisch ondersteunen. Eenmaal op het podium werden de beide “goed pratende” coureurs de nodige vragen gesteld.

Vervolgens werd de motor van Kas onder het doek vandaan gehaald en gepresenteerd aan het publiek. Met deze motor zullen we samen met Kas uitkomen in het Spaanse ETC moto3 kampioenschap. Een sterk en goed gevuld startveld, momenteel staan er al ruim 60 rijders in geschreven! Alle coureurs rijden op bijna identiek dezelfde motoren kortom een echte kweekvijver voor jonge taltenten, wij zijn als team dus ook zeker trots om hier weer aan de start te mogen staan!

Na het officiële gedeelte was het tijd voor de verloting (uitslag, zie: Uitslag verloting Supportersclub Ernst Dubbink)
Al met al was het een geslaagde teampresentatie, we gaan ons nu richting op de eerste training die volgend week 22 t/m 24 maart plaats vind op het Spaanse Alcarras.
Als team en namens de coureur(s) willen we graag nogmaals iedereen bedanken voor de nodige steun en komst! We gaan ons beste doen om er weer een mooi seizoen van te maken!

Uitnodiging Teampresentatie Ernst Dubbink Eveno Racing 2019!

Zaterdag 9 maart is het zover; de teampresentatie van Ernst Dubbink Eveno Racing voor het seizoen 2019!
De teampresentatie zal starten om 20:30 uur en plaatsvinden bij Cafe ‘n Tip in Daarle.
Een gezellige avond waarbij het team zijn plannen zal presenteren voor het komende jaar.

Tijdens de teampresentatie zal het Ernst Dubbink Eveno Racingteam onder het genot van een hapje en drankje meer vertellen over de plannen en doelstellingen voor het seizoen 2019. De presentatie wordt verzorgd door Bert Jansen, voormalig presentator van RTV Oost. Komend seizoen gaat het raceteam opnieuw van start in de sterk bezette European Talent Cup, een competitie die rijdt tijdens evenementen voor het Spaanse CEV kampioenschap.

Kas Beekmans is komend seizoen de coureur van Ernst Dubbink Eveno Racing. Het 14-jarige talent werd in 2016 kampioen in de Molenaar NSF 100 Cup en reed vorig jaar al twee wedstrijden voor het team in de European Talent Cup. Tijdens de teampresentatie zal Kas en natuurlijk ook zijn Moto3 motor aanwezig zijn. Daarnaast ondersteunt Ernst Dubbink Eveno Racing dit jaar ook op technisch vlak de 12-jarige Justin Fokkert uit Dalfsen, die ook zal uitkomen in de European Talent Cup. Justin is uiteraard ook present bij de teampresentatie en Bert zal hem naast Kas ook alles vragen over zijn ambities voor het seizoen 2019.

We willen je van harte uitnodigen om aanwezig te zijn bij de teampresentatie. Hopelijk tot ziens op zaterdag 9 maart (20:30 uur) bij Cafe ‘n Tip in Daarle!