Beekmans breekt sleutelbeen bij crash in Catalunya

Kas Beekmans begon goed aan de derde ronde van de European Talent Cup op Catalunya, maar een crash in de vrije training van vrijdag bracht daar verandering in. Bij een fikse highsider brak de 15-jarige coureur zijn sleutelbeen, waardoor het raceweekend van Ernst Dubbink Eveno Racing vroegtijdig voorbij was.

Ernst Dubbink Eveno Racing ging vanuit Assen direct door naar Barcelona voor de derde ronde van de European Talent Cup. Het circuit van Catalunya was nieuw voor Kas Beekmans, maar hij had donderdag drie vrije trainingen om het circuit te leren kennen en ritme op te doen. De 15-jarige coureur vond al snel een goed tempo en wist zich in de tweede training verder te verbeteren. In de derde training had Kas wat moeite met de grip, maar ook deze sessie was erg leerzaam voor de rijder uit Boxtel.

Met een goed gevoel werd er begonnen aan de tweede dag en in zijn eerste stint van de eerste training zat Kas gelijk weer in het ritme. Na een bezoek aan de pitbox ging Kas weer naar buiten, maar toen ging het fout. Kas kwam ten val met een highsider en brak daarbij zijn sleutelbeen. Kas moet na zijn crash 24 uur ter observatie in het ziekenhuis blijven, maar hij maakt het naar omstandigheden goed. Helaas kwam er op deze manier voor Kas en Ernst Dubbink Eveno Racing een vroegtijdig einde aan het raceweekend.

Kas Beekmans: ‘Ik was erg tevreden over de eerste dag, zeker omdat het een nieuw circuit van mij is. Ik zat vrijdagmorgen ook gelijk weer in het ritme. In mijn tweede stint probeerde ik alleen tempo te rijden. Ik denk dat de banden nog iets te koud waren en dat ik iets te fel was met op het gas gaan. Erg balen natuurlijk van mijn sleutelbeenbreuk, maar dat hoort bij het racen. Ik voel mij verder oké en ga er alles aan doen om zo snel mogelijk weer terug te komen!’