Justin Fokkert boekt flinke progressie in Albacete

Ernst Dubbink Eveno Racing was afgelopen weekend met Justin Fokkert op het circuit van Albacete tijdens het voorlaatste evenement van de European Talent Cup. De 13-jarige coureur uit Dalfsen boekte flinke vooruitgang ten opzichte van de vorige evenementen en finishte in de ETC Serie 2 race als zesde.

Ernst Dubbink Eveno Racing heeft na het vertrek van Kas Beekmans nog geen vervanger in de sterke European Talent Cup competitie. Wel ondersteund het team het hele jaar al de jonge Justin Fokkert en op dit moment is er ruimte om intensiveren met elkaar samen te werken. Zo reisde Ernst Dubbink Eveno Racing afgelopen weekend met Justin mee naar Albacete voor de voorlaatste ronde van het Spaanse CEV seizoen. Voor Justin is het zijn eerste jaar op de grote circuits. Tijdens praktisch ieder evenement wist hij al vooruitgang te boeken, zo ook afgelopen weekend in Albacete. Het verschil naar de top wist Justin met anderhalve seconde per ronde te verkleinen ten opzichte van het vorige evenement. Justin wist zich dit jaar nog niet te plaatsen bij de snelste zesendertig rijders die zich plaatsen voor de hoofdrace en dat zat er dit weekend ook nog net niet in.

In Albacete mocht de coureur uit Dalfsen als zevende starten in de ETC Serie2 wedstrijd. Justin had een uitstekende start en ging als vijfde de eerste bocht in. In de eerste ronde verloor hij een positie. Wel was Justin sneller dan de rijder voor hem, maar het duurde even voordat hij de vijfde plaats terug had veroverd. Vervolgens zette Justin de achtervolging in op de groep rijders voor hem. De Honda-coureur pushte flink, waardoor hij ook enkele keren over de track limits kwam. Helaas kreeg Justin hier een ‘long lap penalty’ voor. Dit betekent dat je gedurende de race een extra route moet nemen en daar verlies je natuurlijk veel tijd mee. Nadat Justin zijn straf had ingelost wist hij zich nog als zesde over de finish te komen. Al met al is het een goed weekend geweest met veel progressie en een goede samenwerking tussen coureur en team.

De laatste ronde van de European Talent Cup is van 7 t/m 10 november op het circuit van Valencia. Ernst Dubbink Eveno Racing is nog op zoek naar een vervanger voor deze laatste race van het seizoen.

Foto credit: Racesport.nl